Glasbollen Tweebruggenplein gaan ondergronds

De muur rond de glasbollen werd onlangs gesloopt.
Foto Geert De Rycke De muur rond de glasbollen werd onlangs gesloopt.
De glasbollen op het Tweebruggenplein gaan binnenkort ondergronds. Eerder werd de muur rond de huidige bollen al gesloopt om sluikstorten tegen te gaan.

Sluikstorten aan de glasbollen op het Tweebruggenplein is al jaar en dag een gekend probleem. Tot voor kort konden sluikstorters er ongezien hun gangen gaan en hun vuilnis in alle anonimiteit achterlaten aan de glasbollen. Er was toch niemand die het kon zien omdat de glasbollen gescheiden werden van het plein met een muur. Die muur werd onlangs gesloopt om zo het probleem aan te pakken. Het sluikstorten verminderde daardoor maar het probleem is nog steeds niet helemaal opgelost.

Nieuw concept

De gemeente komt nu met een nieuw concept. "We willen op de site twee ondergrondse glasbollen laten plaatsen", zegt schepen van Milieu, Tom Waterschoot (Open Vld). "We kiezen om er meteen twee te plaatsen zodat de capaciteit van de glasbollen groot genoeg blijft." De glasbollen zullen 10.000 euro kosten. "De helft van die kost wordt gedragen door de gemeente, de andere helft is voor rekening van Fost Plus", weet Ann Verschelden (CD&V), schepen van Financiën en lid van de raad van bestuur van Verko. Fost Plus steunt gemeenten om zo tegen 2018 minstens 600 extra ondergrondse glasbollen te creëren in ons land. (KDBB)