Gemeente investeert in nieuwe milieuvriendelijke voertuigen

Schepenen Lotte Peeters en Koen Mettepenningen stellen in het bijzijn van de burgemeester en enkele gemeentearbeiders de voertuigen trots voor.
Geert De Rycke Schepenen Lotte Peeters en Koen Mettepenningen stellen in het bijzijn van de burgemeester en enkele gemeentearbeiders de voertuigen trots voor.
De gemeente Hamme heeft vijf nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Het gaat om twee bestelwagens, een elektrische straatafvalzuiger, een hybride voertuig en een multihog, die gebruikt kan worden als grasmaaier. “De aankoop van de voertuigen was een belangrijke investering”, aldus schepen Koen Mettepenningen. 

De beslissing om de nieuwe milieuvriendelijke voertuigen aan te kopen was al een hele tijd geleden genomen, maar sinds kort kunnen de gemeentearbeiders er gebruik van maken. “De voertuigen zorgen voor meer comfort voor onze arbeiders, maar ook voor een beter comfort voor de bewoners van Hamme", aldus de schepen. “Dat ze dan ook nog eens goed voor het milieu zijn, is extra mooi meegenomen en iets waar we zeker op gelet hebben.” 

In totaal investeerde de gemeente iets meer dan 200.000 euro met de aankoop van de voertuigen. “In de toekomst plannen wij zeker nog meer van dit soort investeringen en willen wij nog meer inzetten op milieuvriendelijke voertuigen", besluit Mettepenningen. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.