Gemeente bekijkt herlokalisering evenementen tijdens werken aan Marktplein

Het marktplein zal er binnenkort volledig anders uitzien.
Geert De Rycke Het marktplein zal er binnenkort volledig anders uitzien.
In september van dit jaar starten de voorbereidende werken aan het Marktplein. Deze werken behoren tot de volledige vernieuwing van het Marktplein, dat verkeersluw moet worden en een modernere look zal krijgen. Keerzijde van de medaille is dat daardoor het plein onbereikbaar zal zijn en dus enkele evenementen moeten verhuizen. Onder andere de wekelijkse markt zal vanaf dan op een andere locatie doorgaan. 

Het gemeentebestuur schakelt stilaan een versnelling hoger met de vernieuwing van het Marktplein. Binnenkort zullen er verschillende werkgroepen opgestart worden om te bespreken welke evenementen verplaatst kunnen worden en welke nieuwe invulling ze kunnen krijgen, want in september gaan de voorbereidende werken voor de vernieuwing van het Marktplein van start. “Hiervoor moeten we iedereen samenbrengen en met alle gemeentediensten kijken wat er mogelijk is”, klinkt het. 

Er wordt onder meer gedacht aan de wekelijkse markt op zaterdag en de kermis, maar ook de Wuitensmarsen en carnaval zouden mogelijk een ander traject krijgen. Het Tweebruggenplein wordt naar voor geschoven als nieuwe locatie voor de wekelijkse markt. “Dit zou eigenlijk een ideale verschuiving zijn. Op die manier zitten we met de markt nog steeds mooi in het centrum, en de locatie leent zich er ook toe”, aldus schepen van Markten Luk De Mey (CD&V). 

Voor de wekelijkse markt wordt onder meer gedacht aan het Tweebruggenplein.
Geert De Rycke Voor de wekelijkse markt wordt onder meer gedacht aan het Tweebruggenplein.

Aanpassing parcours Wuitensmarsen

Ook een aanpassing van het parcours van de Wuitensmarsen zal bekeken worden. “We kunnen de aankomst eventueel aanpassen naar een andere locatie. Hoe we dit net gaan indelen, is nu nog te moeilijk te zeggen, maar we zullen alle mogelijke pistes onderzoeken”, zegt Tom Vermeire (Sp.a). 

Een ander evenement dat zal moeten verhuizen is het Fandorp tijdens de Flandriencross. “Voor het Fandorp kan een verhuis naar het Kaaiplein een oplossing zijn. Natuurlijk moeten we daar dan ook enkele kleine aanpassingen doorvoeren. De verplaatsing van de evenementen zullen telkens gepaard gaan met de nodige aanpassingen en verbeteringen. Het is niet de bedoeling om het volk weg te jagen, we willen alles net functioneler maken”, klinkt het. 

Laatste kermis op Marktplein

De voorbereidende werken die starten aan het Marktplein hebben ook gevolgen voor de kermis. Deze zomer zal de kermis nog een laatste keer opgesteld staan op het Marktplein, maar daarna is het gedaan en wordt een andere locatie gezocht “In september starten de voorbereidende werken, dat wil zeggen dat het dit jaar in augustus de laatste keer is dat de kermis hier zal staan”, zegt schepen van Openbare werken Koen Mettepenningen (CD&V). “Het gaat hier vooral om voorbereidende werken, de concrete timing van de volledige werken aan het Marktplein zijn nog niet bepaald”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.