Eerste markt verloopt succesvol op Tweebruggenplein

Geert De Rycke
De eerste marktdag op het Tweebruggenplein in Hamme is vlot verlopen. Sinds 30 september zijn er volop werken aan de gang aan het Marktplein in Hamme waardoor de zaterdagse markt tijdelijk moet uitwijken naar een andere locatie. “De eerste marktdag is perfect verlopen", zegt een tevreden schepen van markten.

 Er was al heel wat inkt gevloeid over het verhuizen van de markt naar een nieuwe locatie en een geschikte locatie om te vinden. Na lang zoeken en enkele kleine aanpassingen, bleek het Tweebruggenplein de geschikte plaats waar alle marktkramers een plaats konden hebben. 

Geert De Rycke

Zaterdagochtend was het een spannend moment, maar alles verliep perfect en de marktkramers konden overal parkeren en hun waren verkopen. Schepen Luk De Mey is tevreden dat alles zo vlot verlopen is. “Het is fantastisch gegaan daar op onze nieuwe locatie. Wij hopen dat dit zo zal blijven”, klinkt het. De inwoners van Hamme vonden ook goed de weg naar de nieuwe locatie. 

Ook bij de marktkramers waren er alleen maar goede reacties over de tijdelijk verhuis naar het plein. Ook de hulpdiensten en politie kunnen overal ter plaatse komen wanneer dit nodig is. Om de verplaatsing van de markt nog meer in de aandacht te brengen zal er volgende week ook een actie opgestart worden. Onder de titel ‘verplaatsbare markt' krijgen marktbezoekers met vier stempels een shoppingbag met vermelding ‘Ik koop op de wekelijkse markt et Hamme'. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.