Drie promille in bloed maar geen teken van dronkenschap

Clemens D. (71) uit Hamme moest gisteren voor de politierechtbank in Dendermonde verschijnen nadat hij met zijn wagen een verkeersbord had genegeerd en daarna bijna in aanrijding kwam met een politiepatrouille.


De voormalige foorkramer was op dat moment onder invloed van alcohol. Op het moment van de feiten had hij meer dan 3 promille alcohol in zijn bloed. De beklaagde beweerde dat hij geen probleem heeft. "Ondanks dat de beklaagde dat beweerd, waren er wel geen enkele tekenen van dronkenschap", aldus politierechter Chris De Roy. Ook de advocate van de man zei dat hij niet vaak dronk en al zeker niet met de wagen rijdt. "Hij helpt nu zijn zoon zelf nog met naar verschillende kermissen mee te rijden met de vrachtwagen", klinkt het.


Het dronken sturen leverde de D. een geldboete op van 1.200 euro. Bovendien zal hij drie maanden niet mogen rijden met een voertuig en moet hij medische en psychologische proeven afleggen. Hij zal ook testen moeten ondergaan om te zien of hij nog geschikt is om te rijden. (KBD)