Exclusief voor abonnees

De Vlaming die Google Maps up-to-date houdt: “Niets frustrerender dan informatie die niet klopt”

Jan Van Haver met zijn smartphone op pad in Dendermonde.
Simon Mouton Photo News Jan Van Haver met zijn smartphone op pad in Dendermonde.
Jan Van Haver. Zijn naam doet geen belletje rinkelen, maar de vijftiger uit Hamme is de man die Google Maps up-to-date houdt. Als ‘lokale gids’ post hij foto’s van de nieuwe Albert Heijn en past hij de openingsuren aan van de frituur om de hoek zodat u nooit nog voor een gesloten deur hoeft te staan. “Ik vind het een fijne gedachte dat mijn info anderen helpt.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy van de Wygerd

  Doe ik ook waar mogelijk.

 • Diane Bernaerts

  "Die heeft het recht niet om info van andere te publiceren"? En waarom niet? Ik vond het ook heel frustrerend dat ik voor een leeg winkelpand (een Di-filiaal) stond dat al een half jaar gesloten bleek, terwijl de winkel in kwestie volgens Google Maps nog gewoon open was. Daar dient Google Maps toch net voor, mensen accurate en up-to-date info geven?

 • Ludo Broeders

  Wat een flauwe zever weer over privacy, als iemand bij u in de buurt een huis wil kopen of huren mag hij toch wel zien het er op die straat uitziet. Als iedereen er zou tegen zijn heeft Google Streetview geen zin meer. In de grotere winkels wordt je trouwens constant gefilmd.

 • Hedwig HUYGENS

  Ik doe hier hezlfde in Torrevieja sinds ik hier zoom,Ik kan dus soreken van een collega die geen enkele vorm van schending van privacy doet met het fotograferen op de OPEBARE WEG.Hij neemt fotos en werkt wat hem door Google wordt gevraagd bij want vele handelaars geven nieuwe info niet door zodat toeristen en andere voor gesloten deure staanMijnheer VAEShi fotogrfeert de openbare weg OPENBAAR..Mjnheer STEVENS privacywetgeving nazien ,hij kan gen persooonijke info hebben als hij .geen krigt

 • Herman Van Cauter

  Google Maps? 7 jaar geleden dat het opgefrist werd.!