Daar zijn de padden weer: gemeente plaatst schermen en emmers voor veilige overzet

illustratiefoto.
Henk Deleu illustratiefoto.
Het gemeentebestuur van Hamme plaatst langs de Lange Maat, de Meerstraat en de Bunt schermen om de padden te beschermen tijdens de grote paddentrek. Door de zachte temperaturen is die volop bezig, maar langsheen de drukke wegen riskeren de amfibieën overreden te worden.

Samen met Natuurpunt Waasland Kern Hamme organiseren de besturen paddenoverzetacties. Deze week worden de schermen al geplaatst aan de Lange Maat en Meerstraat, aan de Bunt wordt het scherm volgende week gezet. Emmers worden ingegraven om de padden op te vangen. Die worden dagelijks gecontroleerd en naar de overkant van de straat gebracht. Om de paddenoversteek veilig te laten verlopen, worden er ook verkeerslichten geplaatst. 

Leerlingen van het lager onderwijs kunnen de paddenoverzetacties ter plaatse bekijken met een deskundige uitleg van natuurgids Francois D'hollander. Meer info op 052/22.51.89 of via francois.dhollander@telenet.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.