Cultureel centrum Jan Tervaert viert 20e verjaardag met 'Feest'

De medewerkers van CC Jan Tervaert zijn klaar voor een feestweekend.
Foto Goossens De medewerkers van CC Jan Tervaert zijn klaar voor een feestweekend.
Cultureel centrum Jan Tervaert bestaat twintig jaar en viert dat dit weekend met 'Feest'. Zaterdag staan er tal van gratis activiteiten op het programma.

"Tijdens 'Feest' valt er heel wat te beleven in ons cultureel centrum. Zo zal er een fototentoonstelling lopen in het sas, er staat een concert van Rembert De Smet en Venus op het programma, we organiseren een barbecue en de mobiele speelpleinwerking Pieto!nk brengt kinderanimatie", zegt directeur Pat Vanderhaeghe. "Die dag laten we heel ons cultureel centrum baden in een circussfeer."


Zo komen er verschillende circusartiesten langs die zullen optreden in een circustent. De Charel, Cie Hoetchatcha en Circus Krak komen 's middags langs, de dag wordt afgesloten met een optreden van Duett Compett dat start om 19 uur.

Goedkoopste plek

Al sinds de jaren zeventig maakte het gemeentebestuur van Hamme plannen voor de inrichting van een cultureel centrum in de gemeente. Maar het was pas in 1993 dat cultureel centrum Jan Tervaert de deuren opende aan het Kaaiplein naast de sporthal. "Dat was toen niet de meest geschikte plek, maar wel de goedkoopste. De gemeente had hier immers al een sporthal staan en de inkom kon dan ook voor het cultureel centrum dienen. Ook de gronden waren al eigendom van de gemeente."


Met de bouw van de aanpalende fuifzaal H@mbiance in 2009 breidt Jan Tervaert uit met de kantoren, een tentoonstellingsruimte en een nieuwe inkomhal die deze keer gedeeld moet worden met de gebruikers van de fuifzaal. De naam 'Jan Tervaert' verwijst naar een roman uit 1947 van de Vlaamse schrijver Filip De Pillecyn.


Het hele feestprogramma van zaterdag is te vinden op www.jantervaert.be. (KDBB)