Comité blaast Kouterkermis nieuw leven in

Het nieuwe comité achter Kouterkermis.
Foto kos Het nieuwe comité achter Kouterkermis.
De traditionele Kouterkermis in Moerzeke en Kastel steekt in een nieuw kleedje. Nadat het oude kermiscomité het een half jaar geleden voor bekeken hield, stapt een jonge garde naar voor. De avondmarkt verschuift van donderdag naar vrijdag.

Toen het voormalige kermiscomité eind mei liet weten dat ze de handdoek in de ring gooiden, dreigde even het einde van de traditionele Kouterkermis. "Maar we vonden dat de traditionele kermis niet verloren mocht gaan. Daarom nemen wij de organisatie van de straatkermis en de avondmarkt voor onze rekening", zegt Andries De Corte die samen met enkele vrienden voortaan Kouterkermis zal organiseren. "Bovendien willen we de avondmarkt nieuw leven inblazen."


Tijdens de avondmarkt op donderdag waren er steeds minder kraampjes te zien. "Voor de avond- en rommelmarkt meldden zich intussen al een veertigtal standhouders aan. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar en er komen nog steeds kraampjes bij", zegt De Corte. "De avondmarkt op donderdag heeft steeds een grote opkomst gekend qua bezoekers, maar iedereen was steeds snel naar huis. Vrijdag is het werkdag en ook de kinderen moeten nog een dagje naar school. Daarom zal de avondmarkt vanaf dit jaar doorgaan op vrijdag."


Voor de rest blijft het programma van de kermisweek grotendeels hetzelfde. De kermis begint op zaterdag 6 september met de jaarmarkt in Kastel en de wielerwedstrijden in Moerzeke. Zondag is er de loopwedstrijd in Kastel. Daar vindt maandag ook de jaarmarkt plaats en dinsdag is er jaarmarkt in Moerzeke met 's avonds vuurwerk. De vernieuwde avondmarkt sluit op vrijdag 12 september de kermisweek af. Naast de marktkramers komen er ook enkele muziekbandjes optreden in De Oude Maalderij. Zo start om 19 uur 'Zonen met Vaders', een Nederlandstalige kleinkunstgroep. Om 20 uur staat er een optreden van de Hamse Jebediah's Rifle op het programma, om 21 uur is het de beurt aan de Moerzeekse Scheldegalm en Rock En Lol (R.E.L.) sluit vanaf 22 uur de avond af. (KDBB)