Christel Vanhoyweghen uit CD&V-fractie gezet omwille van voorzitterschap bij spoor 2

Christel Vanhoyweghen maakt geen deel meer uit van de CD&V.
Foto Geert De Rycke Christel Vanhoyweghen maakt geen deel meer uit van de CD&V.
Bij de start van de gemeenteraad donderdagavond heeft burgemeester Herman Vijt een brief voorgelezen met de mededeling dat Christel Vanhoyweghen niet langer deel zal uitmaken van de CD&V-fractie en de coalitie met N-VA en sp.a. Vanhoyweghen is namelijk voorzitter van Spoor 2, dat geen politieke vertegenwoordiging in hun organisatie wil. 

“Spoor 2 kiest er voor om de politieke vertegenwoordiging te weren. De combinatie als voorzitter en gemeenteraadslid binnen de meerderheidsfractie is dus niet mogelijk omdat er tegenstrijdige belangen verdedigd worden”, aldus Vijt. “Wij hebben dan ook beslist dat Christel vanaf vandaag geen deel meer uitmaakt van onze fractie en geen lid meer is van de voltallige meerderheid.” Vanoyweghen gaat dus voortaan als onafhankelijk gemeenteraadslid verder. 

Met het voorlezen van de brief bij de start van de gemeenteraad werd oppositiepartij Open Vld een beetje buiten spel gezet. Zij hadden op het einde van de gemeenteraad een vraag over spoor 2 en over het vertrouwen in het bedrijf. “We wilden graag te weten komen of er nog vertrouwen is in spoor 2, nu elke politieke vertegenwoordiging weg is. Wij zijn bekommerd om de toekomst ervan na enkele interne beslissingen waar toch vragen bij kunnen gesteld worden”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.