Bouw- en Tegelhandel Van den Broeck gaat op in Ierse bouwgroep

Bouwcenter Van den Broeck is één van de grootste bedrijven uit de regio.
Foto Goossens Bouwcenter Van den Broeck is één van de grootste bedrijven uit de regio.
Bouw- en Tegelhandel Van den Broeck uit Hamme maakt voortaan deel uit van de Ierse CRH-groep. "Voor ons personeel, de zaakvoerders en de klanten verandert er niets", benadrukt Van den Broeck.

Van den Broeck, één van de grootste bouwbedrijven uit de regio, behoort voortaan tot de CRH-groep. "Dat is een Ierse investeringsgroep die 80.000 mensen tewerk stelt in verschillende landen. Daarmee zijn ze marktleider in bouwmaterialen. Wij zijn het vijfde Belgisch bedrijf dat overgenomen wordt", zegt Carl Van den Broeck die samen met zijn echtgenote de leiding heeft over het Hamse bouw- en tegelhandelbedrijf.


Volgens Van den Broeck zal de overname geen gevolgen hebben voor het personeel en de klanten. "We blijven gewoon de zaak leiden zoals we dat al jaren doen. Maar met deze overname kunnen we de marktpositie van het bedrijf versterken. Nu zitten we in dezelfde groep als verschillende andere Belgische bedrijven die handelen in bouwmaterialen."


Het bedrijf werd in 1969 opgericht door Maurits Van den Broeck en Lieve Blommaert. Zij bouwden het bedrijf uit tot een belangrijke marktspeler. De tweede generatie, Carl en echtgenote Terry, zorgden de voorbije tien jaar voor verdere uitbreidingen. Zo openden ze in 2005 een vestiging in Belsele en in 2008 in Stekene. "In 1998 werden de activiteiten uitgebreid met een eerste stabilisécentrale die dit jaar vervangen werd door een moderne centrale", zegt Van den Broeck. "In 2010 werd in Belsele tegenover het oude depot een gloednieuw afhaalpunt geopend met een ruime toonzaal voor wand- en vloertegels." Met de overname door de Ierse CRH-groep wil Van den Broeck samen met de collega-bedrijven werk maken van een sterk merk onder de naam BMB. "Daarbij hoort een uitbreiding van het gamma en eventueel de opening van bijkomende verkooppunten." (KDBB)