Boekstartproject moet ouders met kleine kinderen naar bib brengen

De bibliotheek van Hamme wil jonge ouders stimuleren om met hun kleintjes naar de bib te komen. Dat doen ze aan de hand van een gratis sessie Sherborne.


Bij de start van de Voorleesweek organiseert de bibliotheek van Hamme een gratis Sherborne-sessie voor ouders en kinderen van drie tot zes jaar. "Met Sherborne leer je je kind aan de hand van bewegingsoefeningen en spelletjes zelfvertrouwen, sociale en communicatieve vaardigheden. Het groeien van zelfvertrouwen gebeurt door de vele bewegingsspelen die gericht zijn op de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en ruimtebewustzijn", weet bibliothecaris Levi De Cauwer.


De Sherborne-sessie is een eerste activiteit binnen het BOEKSTART-project. "Met dat project willen we kersverse ouders stimuleren om met hun kleintjes naar de bib te komen, nog voordat ze kunnen lezen", zegt De Cauwer. "Binnen dat project krijgen alle ouders in de eerste maanden na de geboorte van het kind alvast hun eerste boekjes en kort nadien kunnen ze meteen een eerste bezoek brengen aan de bib waar ze dan op ontdekking kunnen gaan."


Jonge ouders die geïnteresseerd zijn, kunnen deelnemen aan de gratis Sherborne-sessie op zaterdag 18 november. Van 10 tot 11 kunnen kinderen van drie en vier jaar deelnemen met één van de ouders en van 11 tot 12 uur is het de beurt aan vijf- en zesjarigen. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht in de bib, Achterthof 94, 052/47.92.20 of bibliotheek@hamme.be. (KDBB)