Bestelwagen botst tegen bekend standbeeld ‘De Spinner’

Geert De Rycke
In de Museumstraat in Hamme is maandagochtend rond 6.30 uur het standbeeld van ‘De Spinner' vernield bij een verkeersongeval. Een bestelwagen reed tegen het beeld, waardoor het van zijn sokkel viel. Het beeld zelf liep heel wat schade op. “We gaan met de gemeente kijken of we het standbeeld kunnen herstellen”, zegt schepen Jan De Graef (N-VA). 

De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, verwittigde zelf de politie. Die zijn nu een onderzoek gestart naar de omstandigheden van de aanrijding. Het standbeeld, dat de naam ‘De Spinner’ kreeg, is een verwijzing naar spinnerij Le Lis, waar vroeger heel wat volk werkte. “Het beeld werd in 2010 geplaatst en werd gemaakt door Roger Van Kerschaver”, vertelt schepen Jan De Graef. “Door de aanrijding is er heel wat schade. Het zware bronzen beeld werd intussen overgebracht naar onze gemeentediensten, waar we zullen kijken hoe we de herstelling kunnen aanpakken.”

Het beeld heeft een speciale betekenis voor Hamme en de streek. “Het is daarom echt wel onze bedoeling om het standbeeld terug op zijn plaats te kunnen zetten”, besluit de schepen. 

Geert De RyckeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.