Aftellen naar Hamme Carnaval: ‘Gralek Goe Geloan’ spot met voetbalclub Vigor Wuitens Hamme en lanceert ‘Goal&Millau'

Ook 'De Tsjeven' genieten van Donderdag Vigordag.
RV Ook 'De Tsjeven' genieten van Donderdag Vigordag.
Lotte Peeters (N-VA) wordt gezien als een schoon stukske vlees.
RV Lotte Peeters (N-VA) wordt gezien als een schoon stukske vlees.
Op zondag starten de drie hoogdagen in Hamme. Carnaval staat voor de deur en de groepen bereiden alles voor te schitteren in de stoet en te spotten met alles wat kan. Ook Gralek Goe geloan, een kleine actuele groep in de Hamse stoet sinds 2005, is niet verlegen om de spot te drijven. En dat doen ze dit jaar met Vigor Wuitens Hamme, dat na de degradatie ook niet al te goed bezig is, maar wel scoort in de keuken en bij het schepencollege. 

Op donderdag houdt Vigor Wuitens Hamme altijd een ‘Vigordag’. De club presenteert dan wekelijks een steak, vol-au-vent, stoofvlees en ander lekkers voor 10 euro. De dagen zijn een groot succes, beter dan het voetbal dat ze op de mat brengen. En ook bij het nieuwe gemeentebestuur slaat ‘Donderdag Vigordag’ aan. Daar speelt de carnavalsgroep stevig op in. Met de titel ‘we scoren beter in de keuken dan op 't veld’, beelden ze de politici af die hun buik rond komen eten bij Vigor Wuitens. 

Ook schepen Tom Vermeire wordt niet ontzien.
RV Ook schepen Tom Vermeire wordt niet ontzien.

“Voor burgemeester Herman Vijt en de andere tsjeven is 10 euro niet overdreven”, klinkt het. Schepen en bestuurslid van de club Tom Vermeire wordt ook niet gespaard. ‘Nou da ze den Tom een schepenpré emmen gegeven valt zijn BMI dik tegen’, zal er zondag te lezen zijn in de stoet. Ook Lotte Peeters wordt niet gespaard met de slogan ‘Uek 't college es nie vies van een schuuen stikske vlies.' 

De carnavalsgroep heeft voor het eerst ook een eigen carnavalssong gemaakt. Die kan je hier beluisteren: https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=5_560ydF3vE&feature=youtu.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.