Acht bewoners besmet met coronavirus in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke

Geert De Rycke
Bij het zorgnetwerk Trento campus Sint-Jozef in Moerzeke zijn acht bewoners besmet met het coronavirus. Het gaat om de afdeling van ‘De Caeije’. Alle bewoners die besmet zijn, zitten op dit moment in quarantaine en de situatie wordt er nauwlettend opgevolgd. 

Wanneer de besmettingen net zijn vastgesteld, is niet duidelijk. Alle preventieve maatregelen zijn wel onmiddellijk genomen en de betrokken families van de bewoners zijn meteen op de hoogte gebracht. Quarantaine is nog altijd de meest doeltreffende werkwijze om bij een COVID-19-besmetting de verspreiding tegen te gaan. “We willen onze overige bewoners en medewerkers optimaal beschermen", klinkt het. 

De afdeling ‘De Caeije’, die volledig in quarantaine werd geplaatst, wordt opgevolgd door de coördinerende arts van zorgnetwerk Trento samen met het vaste team van zorg- en verpleegkundigen. Het rusthuis zit ook samen met de veiligheidscel van de gemeente Hamme en de afgevaardigde van Volksgezondheid om de situatie nauw op te volgen. “Wij hopen alleszins dat de besmette bewoners snel weer zullen herstellen", klinkt het. 

Als de betrokken familieleden met vragen zitten, kunnen ze deze stellen via directie@zorgnetwerktrento.be