5.000 fans voor eerste Derny Classic

GEBLESSEERDE GREG VAN AVERMAET SCHIET WEDSTRIJD OP GANG

Tom Boonen draait rondjes rond de kerktoren in het zog van de derny.
Photo News Tom Boonen draait rondjes rond de kerktoren in het zog van de derny.
Zo'n 5.000 wielerfans kwamen tijdens de eerste editie van de DJ Matic Derny Classic supporteren voor hun favoriete renner. Organisator Jurgen Mettepenningen toverde het kerkplein van Zogge om tot een wielerparadijs. Behalve wielrennen was er ook plaats voor ambiance met onder andere De Romeo's.

Voor de eerste editie van de DJ Matic Derny Classic kreeg organisator Jurgen Mettepenningen meteen een aantal grote namen aan de start. Onder andere Iljo Keisse, Lars Boom en Tim Wellens maakten hun opwachting tijdens de nieuwe afsluiter van het klassieke wielervoorjaar. Maar Tom Boonen was zaterdag duidelijk de lieveling van het publiek. Toch bracht ook het opkomend talent een delegatie supporters mee. Zo speelde Hammenaar Angelo Van den Bossche (19) een thuismatch. "We volgen de prestaties van Angelo via sociale media, maar nu hij in eigen gemeente aan de start staat, komen we hem graag aanmoedigen", klinkt het bij enkele supporters van de wielerbelofte. "Bovendien is het ook speciaal dat hij het mag opnemen tegen de top van het Belgische wielrennen." Ook Greg Van Avermaet tekende zaterdagavond present. Al hield hij het na zijn val in de Ronde van Vlaanderen wel bij een ereronde. "Het is altijd leuk om in eigen streek aan de start van een wedstrijd te staan. Door de blessures aan mijn pols en sleutelbeen moest ik jammer genoeg forfait geven", aldus Van Avermaet, die wel het startschot voor het dernycriterium mocht geven. Een uurtje later reed Tom Boonen in het kielzog van de derny's als eerste over de streep.

Het publiek wacht de renners op.
Copyright : Geert De Rycke Het publiek wacht de renners op.

Gratis feestje

Al zakte niet iedereen voor de wielrenners naar het kerkplein van Zogge af. "Een gratis feestje met optredens van De Romeo's, Paul Severs en dj Sven Ornelis op nog geen kilometer van onze deur. Natuurlijk zijn we er graag bij. Volgend jaar zijn we zeker opnieuw paraat." Ook organisator Jurgen Mettepenningen droomt al van een tweede editie van de Derny Classic. "Ik ben zeer tevreden. Alles verliep vlekkeloos. Zowel tijdens de koers als tijdens de optredens 's avonds stond het kerkplein goed vol. Hier zit zeker potentieel in", zegt een tevreden organisator.

Greg Van Avermaet geeft het startschot.
Copyright : Geert De Rycke Greg Van Avermaet geeft het startschot.