20-jarige bestuurder met waslijst aan veroordelingen krijgt 2,5 jaar gevangenisstraf

Politierechter Peter D’Hondt.
Politierechter Peter D’Hondt.
Youssef E.S. werd door politierechter Peter D’Hondt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar cel nadat hij opnieuw tijdens een rijverbod achter het stuur was gekropen. E.S. is nog maar 20 jaar, maar heeft al een hele reeks overtredingen verzameld waardoor hij zelf geen uitstel meer kan krijgen in zijn straffen. “Het is goed dat hij eindelijk eens in Dendermonde langskomt”, aldus D’Hondt. 

Het negeren van rode lichten, ongevallen met gekwetsten, agressie, het niet-dragen van de gordel, druggebruik,... de lijst van overtredingen van de 20-jarige is eindeloos. Dinsdag breidde hij een vervolg aan deze lijst, want E.S. moest in de rechtbank verschijnen voor het negeren van een rijverbod. Hij reed vrolijk rond in Hamme, met de wagen van zijn toenmalige vriendin. 

De jonge bestuurder verscheen niet zelf voor de rechtbank, maar had wel al van zich laten horen. E.S. had namelijk naar de rechtbank gebeld voor informatie over zijn zaak. De medewerkster die hij aan de lijn kreeg, is hij daarna beginnen uitschelden. Politierechter Peter D’Hondt richtte zich tot de man zijn advocaat, met de vraag E.S. het volgende te vertellen: “Ik pik het absoluut niet dat mijn personeel wordt uitgescholden. Van de kuisvrouw tot de griffie, elke medewerker is belangrijk voor mij en dit soort gedrag is niet te tolereren.” 

Naast de gevangenisstraf van 2,5 jaar kreeg de man ook een geldboete van 12.000 euro opgelegd en een rijverbod van tien jaar. Als hij ooit nog eens achter het stuur wil kruipen, moet hij ook slagen in alle examens. De toenmalige vriendin van E.S. kreeg ook een fikse geldboete omdat ze hem haar voertuig had toevertrouwd. “Elke keer dat mijnheer hier nog moet verschijnen, stuur ik hem binnen”, besloot D’Hondt. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frank Van Dooren

    Top. Eindelijk een crimineel in de gevangenis.

  • wouter deparmentier

    Eindelijk! Peter, overtuig nu nog je mede-politierechters. Keep on going!