'Thuis'-acteur opent zijn eigen theater

Stand-upcomedian Bert Gabriëls en theateruitbaters Valérie Van den Berghe en Frank Van Erum.
Foto De Rycke Stand-upcomedian Bert Gabriëls en theateruitbaters Valérie Van den Berghe en Frank Van Erum.
'Thuis'-acteur Frank Van Erum heeft zijn theater Rotahoeve in de Broekstraat in Hamme geopend. Stand-upcomedian Bert Gabriëls bracht de avant-première van zijn nieuwste show.

De 120 theaterstoelen in de Rotahoeve in Hamme waren zaterdag allemaal ingepalmd. Uitbater is 'Thuis'-acteur Frank Van Erum (40), die samen met echtgenote Valérie Van den Berghe drie jaar geleden de oude hoeve in de Broekstraat aankocht. Een van de stallingen werd omgebouwd tot een gezellige theaterzaal. "Het is altijd een droom geweest om een eigen, kleinschalig theater te hebben", zegt de acteur.


Tot net voor de opening werd er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Bert Gabriëls mocht De Rotahoeve inwijden met de avant-première van zijn nieuwe show 'Gelukzoeker'. Dat deed hij nadat burgemeester Herman Vijt (CD&V) het lint had doorgeknipt. "Dit theater is een verrijking voor het culturele leven in onze gemeente", stelt de burgemeester. Van Erum plant maandelijks een muziek- of theatervoorstelling. "We geven onder meer collega's een plekje om een nieuwe voorstelling uit te proberen voor een kleiner publiek", aldus Van Erum. Info: www.rotahoeve.be. (KDBB)