"Prinsentitel is zoals een olympische medaille, die kunnen ze je nooit meer afnemen"

Drie kandidaten doen mee voor de titel 'Prins Der Wuitens' in Hamme. Alledrie hebben ze al een verleden in de prinsengilde.

Stef, Charline en Jan doen mee om de titel van prins carnaval in de wacht te slepen.
Copyright : Geert De Rycke Stef, Charline en Jan doen mee om de titel van prins carnaval in de wacht te slepen.

Maar liefst drie kandidaten hebben zich aangemeld om voor de titel van 'Prins der Wuitens' te gaan in Hamme. Het zag er echter lange tijd naar uit dat er maar een kandidaat was, maar op de valreep dienden zich nog twee andere kandidaten aan om er een spannende strijd van te maken. "Het zijn drie superkandidaten en we zullen een mooie strijd tegemoet gaan", aldus voorzitter van het carnavalscomité  Etienne De Loose. 

De carnavalsstoet in Hamme gaat pas door op 30-31 maart en 1 april, maar nu al begint het bij de echte carnavalisten te kriebelen en komt het avontuur al dichterbij. Dit jaar zijn er maar liefst drie kandidaten die zich hebben aangeboden om prins carnaval te worden in Hamme. Het gaat om Jan Malfliet (65), Charline Geerinck (27) en Stef Van Den Branden (31). De drie zijn zeker geen onbekenden voor elkaar, want zijn in het echte leven ook goede vrienden en hebben een carnavalsverleden. Zowel Jan Als Stef zijn al prins carnaval geweest, Charline was lange hofdame van onder andere Stef en wil nu zelf meedingen naar de titel van prins carnaval. 

"Ik heb bijzonder lang getwijfeld of ik mij wel zou inschrijven, in feite twijfel ik nog altijd een beetje", lacht Charline. "In de eerste plaats wou ik geen concurrentie aandoen aan Stef omdat ik zijn hofdame ben geweest", klinkt het. "Maar langs de andere kant vond ik hofdame zijn zo erg leuk dat ik ook een stapje verder wou gaan en daarom heb ik mij toch kandidaat gesteld, geen gemakkelijke keuze, maar ik wil er toch vol voor gaan", aldus Charline. 

Ook Stef, die zich voor de tweede keer kandidaat stelt is er klaar voor en droomt stiekem van meer. "Ik was al prins carnaval in 2016, maar ik wil meer worden en zou graag voor keizer willen gaan", aldus Stef. Dan moet hij minstens nog twee keer verkozen worden, maar het resultaat van dit jaar zal alles bepalen. "Mocht ik niet verkozen worden tot prins weet ik niet of ik me ooit nog kandidaat zal stellen. Het zijn bijzonder sterke tegenkandidaten, en ik gun ook mijn hofdame Charline echt alle succes toe in deze strijd", zegt Stef. "Ik zal haar zeker missen, maar wie weet mocht ze het niet halen kan ze nog altijd mijn hofdame worden", lacht Stef. 

De laatste kandidaat is ouderdomsdeken Jan Malfliet. Hij was 17 jaar geleden ook al prins carnaval en gaat nu de strijd opnieuw aan. "Ik had vernomen dat er al een kandidaat was, maar wou toch zorgen voor een echte strijd en daarom bood ik me last minute ook aan", aldus Jan. "Nu blijkt dat er drie kandidaten zijn en wordt het natuurlijk extra spannend, maar ik ben er klaar voor. De prinsentitel is zoals een olympische medaille, die nemen ze je nooit meer af", besluit Jan. 

Het comité is bijzonder tevreden met de drie kandidaten. Dit jaar zijn er ook wat veranderingen bij de verkiezing op 22 december die doorgaat in de Hambiance. "De leden en prinsen van het wuitenscomité hebben dit jaar geen stemrecht", aldus De Loose. "Dat was vorig jaar al beslist, maar wordt nu voor het eerst toegepast. Zo kunnen we een nog meer neutrale en spannende strijd voeren. Het zijn drie sterke kandidaten, en wij wensen hen veel geluk", besluit De Loose. Alle drie de kandidaten zien ook een spannende strijd. "Het zal spannend worden, en iedereen heeft even veel kans, we moeten afwachten", klinkt het in koor. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.