"Fantasia is meer dan muziek"

GROTE NAMEN OP VIERDE EDITIE DANCEFESTIVAL FANTASIA

Organisator Jurgen Mettepenningen (tweede van rechts) aan het festivalterrein van Fantasia.
Foto Geert De Rycke Organisator Jurgen Mettepenningen (tweede van rechts) aan het festivalterrein van Fantasia.
Zogge maakt zich op voor de vierde editie van dancefestival Fantasia. Dit weekend worden 10.000 bezoekers verwacht, op het podium maken onder andere Ummet Ozcan, Coone, Jebroer en Regi hun opwachting. "We gaan er alles aan doen om met fantasia volgend jaar in de top drie beste Belgische dancefestivals te staan", geeft organisator Jurgen Mettepenningen nog mee.

Dancefestival Fantasia in Hamme-Zogge staat intussen in de top vijf van Belgische dancefestivals en de ambities van organisator Jurgen Mettepenningen liggen nog hoger. "We doen er alles aan om tegen volgend jaar in de top drie te staan", zegt Mettepenningen.

Topaffiche

Voor die uitspraak geeft hij meteen enkele redenen. "We hebben ook dit jaar een topaffiche. Met dj Ummet Ozcan halen we de nummer negentien van de wereld naar ons land, een dj die eerder enkel in België was voor Tomorrowland." De 9.500 betalende tickets die de deur uitgingen, werden bovendien aangekocht uit alle hoeken van ons land, uit Nederland en uit Frankrijk.


Fantasia staat dit jaar in het veelzeggende thema 'fairy tales'.


"Het podium van de mainstage werd een sprookjeskasteel van 480 vierkante meter. We zorgen er voor special effects in de vorm van een vuurspektakel, confetti en lasershows. De afwerking van de podia en de togen zijn nog mooier dan de voorbije jaren en dat zorgt voor een totaalbeleving, Fantasia is daarmee meer dan alleen maar muziek. Feestvierders zullen het gevoel hebben dat ze hier binnenstappen in een sprookjeswereld", zegt Mettepenningen.

Derde podium

Binnenstappen doen ze dit jaar best met teenslippers aan de voeten en een bus zonnecrème in de hand, want ook het weer belooft deze keer mee te zitten.


Behalve een betere afwerking, breidt het festival ook letterlijk uit. Vorig jaar waren er nog twee podia, dit jaar werd een derde podium voorzien en is er meer ruimte voor de bezoekers. 34 dj's vullen de Mainstage, de Retro Stage en de House Village. "Ook dit jaar konden we verschillende grote namen aantrekken. Ummet Ozcan, Coone en Quintino zijn al bekenden in het vak, maar we behouden ook vaste waarden zoals Regi en Mark with a K. Verder volgen we de nieuwe hypes op de voet, met onder andere Jebroer."

VIP-tickets

De verkoop van Free Tickets werd eerder al afgesloten. "De VIP-tickets waren al snel de deur uit en ook van de Guarantee Tickets die 5 euro kosten, zijn er slechts 500 over. Dat wil zeggen dat er meer tickets weg zijn dan het aantal plaatsen op de weide. Mensen met een gratis ticket zijn er dus best op tijd bij, want eens er 10.000 mensen op de weide zijn, inclusief de verkochte tickets, gaan de deuren onherroepelijk dicht", zegt Mettepenningen. Dat is nodig voor de veiligheid. Verder wordt er ook een zerotolerancebeleid gevoerd inzake drugs en zijn zaken zoals rugzakken en paraplu's verboden. Bij het binnenkomen van het terrein kan er gefouilleerd worden. Het festival gaat zaterdag van start om 13 uur en eindigt stipt om 1 uur 's nachts met een spetterend vuurwerk.


Info: www.fantasiafestival.be.