'De Wimmen' maken zich bekend

GROOTSTE MYSTERIE IN GESCHIEDENIS PRINSENVERKIEZING OPGEKLAARD

Steven Van den Bossche (l.), David Rottiers (m.) en Peter Sertijn: het team achter 'de Wimmen' .
Geert De Rycke Steven Van den Bossche (l.), David Rottiers (m.) en Peter Sertijn: het team achter 'de Wimmen' .
De kogel is door de kerk: de 'Wimmen' zijn bekend. Peter Sertijn en Steven 'Bossy' Van den Bossche hielden Moerzeke anderhalve maand in de ban. De twee gaven zich uit als derde kandidaat Prins Carnaval 2018 onder het pseudoniem 'de Wimmen'. "We wilden de spanning een beetje opdrijven, maar Vera en Ellen kunnen gerust zijn: officieel zijn we geen kandidaat", klinkt het bij Peter en Steven.

Peter Sertijn, die in 2015 tot laatste Keizer in Moerzeke werd gekroond en Steven 'Bossy' Van den Bossche, die in 2009 Prins carnaval was, hebben de Moerzekenaars gedurende anderhalve maand heel wat gesprekstof bezorgd. Onder het pseudoniem 'de Wimmen' plakten de heren affiches in de straten, waardoor het leek alsof de prinsenverkiezing dit jaar een mysterieuze kandidaat zou tellen.


Officieel kende die prinsenverkiezing slechts twee kandidaten: Vera (53) en Ellen De Clippeleir (35). Vera komt dit jaar voor de derde keer op en maakt daarom kans om Keizerin te worden, waardoor Peter de titel 'laatst verkozen Keizer' kwijt kan spelen. Ellen is dan weer jarenlang hofdame geweest van Bossy, die haar nu dreigt te zien vertrekken als zij Prinses wordt. "Daarom hebben wij dit project opgestart. We hebben beiden iets te 'verliezen' en wilden hen wat schrik aanjagen door iedereen wijs te maken dat ze ook op ons zouden kunnen stemmen."

Ware identiteit

Bij hun ludieke actie kregen ze de hulp van collega David Rottiers, die een Facebookpagina oprichtte waarop hij allerlei hints postte over de ware identiteit van 'de Wimmen'.

Opzet geslaagd

"We hebben gekozen voor de naam Wim omdat er in Moerzeke enkele personen met deze naam wonen. Zo hielden wij de aandacht weg van onszelf en kon iedereen blijven raden wie het zou kunnen zijn. We zijn zeker in ons opzet geslaagd. Zelfs bij de bakker werd er over 'de Wimmen' gepraat en was iedereen benieuwd wie erachter zat", klinkt het.


Dat de twee heren nu naar buiten komen, is geen verrassing. "Wij kunnen nu wel zeggen dat wij niet officieel opkomen, maar we hebben ons wel heel goed geamuseerd. Natuurlijk wensen wij de huidige kandidaten alle succes toe en willen wij hen geen stemmen ontfutselen. Het was een ludieke actie om carnaval nu al in de bloemetjes te zetten, aangezien het hier ontzettend hard leeft", vertelt Peter.


"Onze opzet is duidelijk geslaagd. Stem dus niet op ons, maar geef ons in de plaats liever een pint", lachen de bedenkers.