VIDEO. Tankwagen vliegt over de vangrails van E313 in Ham

Zaterdagavond is een tankwagen, geladen met water, over de vangrails van de E313 gevlogen in Ham. Het ongeval gebeurde kort na 19 uur aan afrit 25 in de richting van Antwerpen. De trucker zelf kon met enkele schrammen uit zijn stuurcabine klauteren.

In de scherpe bocht van de afrit begon het gevaarte plots gevaarlijk te slingeren. De bestuurder kreeg de truck niet meer onder controle, raakte de vangrails en nam nog enkele verkeersboden mee. Vervolgens kantelde het voertuig over de vangrails in de berm. Door de klap scheurde zelfs de tank nog los van de rest van de vrachtwagen en belandde afzonderlijk tussen het struikgewas. Brandweerzone Noord Limburg snelde meteen ter plaatse, maar gelukkig bleek dat de tank enkel nog gevuld was met een kleine hoeveelheid water. De chauffeur was in de berm al aan het bekomen van de schrik.

Voor de takelwerkzaamheden sloot de federale wegenpolitie Limburg de afrit 25 naar Ham tijdelijk af voor alle verkeer. Gespecialiseerde takeldiensten kwamen naar de E313 om de vrachtwagen weer uit de berm te halen. Die takeling verliep gelukkig bijzonder vlot, waardoor de afrit in de loop van de avond alweer kon opengesteld worden voor het verkeer. De bewuste afslagstrook is in het verleden trouwens al vaak een verraderlijke plek geweest, omdat de bocht een stukje scherper is dan de meeste afritten in Limburg. 

De truck vloog over de vangrails van de E314 aan de afrit Ham.
Toon Royackers De truck vloog over de vangrails van de E314 aan de afrit Ham.
Toon Royackers
Toon Royackers
Toon Royackers
Gespecialiseerde takeldiensten konden de E314 in de loop van de avond alweer vrij maken.
Toon Royackers Gespecialiseerde takeldiensten konden de E314 in de loop van de avond alweer vrij maken.