Twintiger uit Ham noemt agenten ‘luilakken’ en ‘bende losers’

rechtbank Hasselt
Mine Dalemans rechtbank Hasselt

Een 27-jarige man uit Ham is veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur na smaad aan de politie. Op 20 mei 2017 schold hij in Tessenderlo de politie uit voor ‘onnozelaars’, ‘bende losers’ en ‘luilakken’. Hij maakte ook veelzeggende gebaren waarbij hij richting zijn edele delen wees. 

Amper enkele weken later, op 5 juli 2017, herhaalde hij de feiten nog eens in Tessenderlo en nam hij de woorden ‘vuile flikken’ wederom in de mond. Als de twintiger zijn werkstraf niet uitvoert, wacht hem een celstraf van vijf maanden. Aan vier agenten moet de man telkens 150 euro betalen. Ook de rechtsplegingsvergoeding van 240 euro is voor zijn rekening, evenals de boete van 208 euro en de gerechtskosten van 302,75 euro. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.