Fietser is koning in Limburg: licht staat al op groen bij aankomst aan verkeerslicht

De Nikelaan in Ham (archief).
Peter Vanderveken De Nikelaan in Ham (archief).

Op de Nikelaan (N156) in Ham en Meerhout voerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele aanpassingen uit. Om de ontsluiting van de verschillende distributiecentra te verbeteren, werden op twee locaties extra afslagstroken aangelegd. Fietsers kunnen vrij oversteken aan de fietsoversteekplaats van de fietssnelweg F5 Antwerpen-Hasselt. Met een camera worden de fietsers verder op voorhand gedetecteerd, waardoor het licht voor hen al op groen staat wanneer ze de oversteekplaats bereiken. Dit systeem moet in de toekomst nog veel meer gehanteerd worden op fietssnelwegen. De Vlaamse primeur was er een klein jaar geleden in Sint-Pieters-Leeuw. Later dit jaar volgt nog een vernieuwing van het betonnen wegdek van een gedeelte van de Nikelaan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christian Stynen

    Naar de veiligheid voor de fietsers is er mooi werk geleverd. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door Wegen en Verkeer en Nike die een deel van de kosten op zich nam. Bedankt hiervoor.