Dronkaard maakt de Buffalo Bill in burgemeester De Vis wakker

Burgemeester De Vis met zijn lasso. "Die had ik misschien beter gebruikt om die man te vangen", lacht hij.
Foto Dalemans Burgemeester De Vis met zijn lasso. "Die had ik misschien beter gebruikt om die man te vangen", lacht hij.
Burgemeester Dirk De Vis (CD&V) is van geen kleintje vervaard, maar wat hij zondagnacht presteerde, is op z'n minst niet-alledaags. Een dronkaard die voor zijn deur herrie schopte, werd in ware westernstijl op zijn plaats gezet.

De man stond zwaar boven zijn theewater aan de broodautomaat, die aan de apotheek van De Vis en zijn vrouw in Genendijk staat. "Zelf heb ik al een inbraak of vijf meegemaakt, dus ik kom niet meer 'ongewapend' naar buiten", vertelt de burgemeester, die zondagnacht een Winchester van de muur haalde. "Dat vuurwapen uit 1873 is natuurlijk wel onklaar gemaakt - daar heb ik ook papieren van. Het is eigenlijk een souvenir dat ik meegebracht heb uit de Verenigde Staten. Niet geschikt om te schieten, dus. Maar indien nodig, kan je er wel een flinke lel mee verkopen. Ik heb die dronkaard zijn brood gegeven en hem vervolgens gesommeerd op te krassen. Deze ochtend (gisterochtend, red.) heb ik de feiten dan aan de politie gemeld."

Lasso

Achteraf gezien had De Vis ook voor een andere optie kunnen kiezen, beseft hij. "Ik heb in de VS ook een lasso gekocht", klinkt het. "Misschien had ik hem beter als een volleerde Buffalo Bill met dat touw gevangen, vastgemaakt aan de broodautomaat en zo overgedragen aan de politie." (PVMB)