Club Brugge-fans rouwen om trouwe medesupporter

WERNER (47) WAS GRAAG GEZIENE GAST IN VOETBAL- EN WIELERWERELD

Werner (centraal in grijze jas met bril) tussen zijn voetbalvrienden.
Foto Repro Birger Vandael Werner (centraal in grijze jas met bril) tussen zijn voetbalvrienden.
In de nacht van maandag op dinsdag is de 47-jarige Werner Rutten uit Ham overleden. De man kwam op zaterdag 25 november ongelukkig ten val in zijn huis en belandde in een coma. Bij zijn gevecht kreeg hij heel wat steun uit de voetbal- en wielerwereld, maar helaas werd het een wedstrijd zonder verlengingen. De Club Brugge-fan laat een vrouw en drie kinderen achter.

De toestand van de onfortuinlijke man was al een tijdje niet goed en gisterenochtend deelde een kennis van de familie via Facebook aan de collega-supporters van Club Brugge mee dat Werner overleden was. De man had bij zijn val een schedelbreuk en een zware hersenbloeding opgelopen, met hersenschade tot gevolg. Het bericht leidde meteen tot een stortvloed aan reacties in de voetbalwereld.


"Werner was een hondstrouwe supporter van blauw-zwart en ging zowel in binnen- als in buitenland vaak kijken", klinkt het bij een voetbalvriend. "Hij had al jarenlang een abonnement en had veel vrienden in de oosttribune", gaat een andere fan verder.

Geen grenzen

Dat clubliefde onder voetbalvrienden geen grenzen kent, bleek afgelopen weekend. Toen kwamen dertig supporters van Club Brugge naar de wedstrijd van de U15 van KVV Thes Sport om de familie te steunen. Zijn zoon Darren (14) was immers kapitein van het team. "Bij zulke gelegenheden zijn de woorden 'You'll never walk alone' zoveel meer dan een supporterslied", klonk het bij de ploeg.


De voetballiefde bij Werner bleek ook uit de namen die hij zijn andere zonen Owen (17) en Rooney (13) gaf. Zij hebben zelf een enorme passie voor de koers. Dat hebben ze ook niet van vreemden. Werner was immers jarenlang verzorger van veldrijder Tom Vannoppen. Die plaatste via zijn Facebookpagina ook een rouwbericht: "Honderden keren ben je mijn verzorger geweest. Honderden keren heb je mij geholpen. Honderden keren vreugde en verdriet gedeeld. Rust zacht."

Steunbetuigingen

Er volgden ook nog steunbetuigingen van onder meer de fanpagina 'FC Bruges East-Side' en het Lensworld Cycling Team. De familie van Werner liet via een vriend weten dat ze liever niet reageerden op het nieuws.

'Bruges till I die'

Mogelijk volgt er zondag bij de thuiswedstrijd van Club Brugge tegen Lokeren een eerbetoon van de supporters, maar daarover is nog geen duidelijkheid. Wel laat men bij de supporters weten dat ze komende zaterdag bij het afscheid en maandag op de begrafenis massaal aanwezig willen zijn. 'Bruges till I die', het was nog nooit zo duidelijk.