‘De Ronde van Genebos’ groeit uit nostalgische herinneringen aan ‘Ronde van de Zwarten Hoek’

De jongeren kwamen op het idee nadat ze veel verhalen hadden gehoord over ‘De Ronde van de Zwarten Hoek’ die tot een aantal jaar geleden nog gereden werd. (themabeeld)
Tonny Strouken De jongeren kwamen op het idee nadat ze veel verhalen hadden gehoord over ‘De Ronde van de Zwarten Hoek’ die tot een aantal jaar geleden nog gereden werd. (themabeeld)
Op zaterdag 31 augustus organiseert Jeugdhuis de Stip uit Kwaadmechelen de eerste editie van ‘De Ronde van Genebos’. “De jongeren kwamen op het idee nadat ze veel verhalen hadden gehoord over ‘De Ronde van de Zwarten Hoek’ die tot een aantal jaar geleden nog gereden werd”, klinkt het bij de organisatie.

De Ronde van Genebos wordt een wedstrijd van een dertigtal rondes op een parcours waar geen auto’s toegelaten zijn. Het parcours wordt uitgestippeld rond het jeugdhuis. Op het Stipplein zelf wordt er muziek gespeeld door dj’s van in en rondom Kwaadmechelen. Er zullen ook eet- en drankstandjes worden opgesteld rond het plein en er worden verschillende randactiviteiten voorzien zoals een pannakooi en een springkasteel. Dat moet leiden tot een heus dorpsfeest. 

De jeugd hoopt om op deze manier de nostalgische herinneringen aan de Ronde van de Zwarten Hoek terug tot leven te brengen. De eerste editie is vrij kleinschalig, maar als alles goed loopt, wil men volgend jaar een groter parcours uitstippelen. Alle info vind je terug op de Facebookpagina van De Stip. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.