Zie ginds komt de... euhm... legerhelikopter?

De leerlingen kijken vol spanning naar de hemel, waar plots een Agusta A-109 verschijnt (1). Die zet Sinterklaas netjes aan de grond, waarna diezelfde grond prompt even gekust moet worden (2). Vervolgens neemt de goedheiligman ruim de tijd om iedereen te begroeten (3).
Mozkito De leerlingen kijken vol spanning naar de hemel, waar plots een Agusta A-109 verschijnt (1). Die zet Sinterklaas netjes aan de grond, waarna diezelfde grond prompt even gekust moet worden (2). Vervolgens neemt de goedheiligman ruim de tijd om iedereen te begroeten (3).
Sinterklaas te paard? Da's iets van voor de eeuwwisseling. De leerlingen van het Don Bosco Instituut zagen de goedheiligman dan ook arriveren per... legerhelikopter.

Een intrede die niet ongemerkt mocht blijven, zoveel was gisteren duidelijk. De speelplaats van het Don Bosco Instituut was al lang voor de komst van Sinterklaas grotendeels afgesloten met hekken. En hoewel de leerlingen aanvankelijk geen flauw benul hadden van wat daar de bedoeling van was, veranderde dat al snel toen er plots geronk in de lucht klonk.


Nu is het op zich niet nieuw dat Sinterklaas zich al eens per helikopter laat brengen, maar toch. Het exemplaar dat gisteren het landingsgestel neerzette op de speelplaats van Don Bosco was zo maar even een Agusta A-109 van de Belgische strijdkrachten. En die was niet komen aanvliegen om de Sint gewoon wat stoerder te laten overkomen. "Onze leerlingen hebben de capaciteiten om als piloot of technieker aan de slag te gaan", klinkt het bij de directie. "We willen als technische school dan ook de aandacht vestigen op jobs binnen de luchtvaartsector. Met deze intrede hopen we hen te overtuigen om die stap na hun middelbare studies te overwegen."


Eens op begane grond groette de Sint iedereen persoonlijk, terwijl zijn helpers snoep in het rond strooiden. (MEN)

Mozkito
Mozkito