Zelfs een tractorsluis houdt het sluipverkeer niet tegen: bestuurders maken gewoon ommetje door het veld

De tractorsluis in de Kiethomstraat op de grens met Halle en Beert wordt al omzeild... door een ommetje in het veld.
Mozkito De tractorsluis in de Kiethomstraat op de grens met Halle en Beert wordt al omzeild... door een ommetje in het veld.

Het stadsbestuur van Halle dacht eindelijk een oplossing gevonden te hebben voor het sluipverkeer in de Kiethomstraat tussen Beert en Halle en plaatste twee weken geleden een tractorsluis. Maar verschillende bestuurders omzeilen nu al die sluis… door een ommetje te maken in het veld naast de tractorsluis. Het gewas is al helemaal plat gereden. Door de landelijke buurt reden dagelijks honderden bestuurders om de drukte op de Ninoofsesteenweg te vermijden en daarom werd eerder al door het gemeentebestuur van Pepingen een verbod voor doorgaand verkeer ingevoerd. Ook dat hielp niet en dus besloot Halle om er, net als in de vlakbij gelegen Pachterweg, een tractorsluis te plaatsen waar enkel landbouwmachines over kunnen rijden. In de Pachtersweg lukt dat ommetje niet omdat er een omheining staat.

In de Pachtersweg kan de tractorsluis niet omzeild worden omdat er een omheining staat naast de sluis.
Mozkito In de Pachtersweg kan de tractorsluis niet omzeild worden omdat er een omheining staat naast de sluis.106 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivo Torfs

  Als het mijn grond was zou ik met een grote ploeg één groef trekken over de hele lengte van de grond en probleem opgelost. Mijn buurman landbouwer doet dat naast zijn maïsplantage en het is vastrijden of op de weg blijven.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Dat komt er van als de "normale" wegen niet meer volstaan.Vervoer is de grootste betaler in Belgie met de slechtste wegen.Waar gaat al dat geld naartoe?In ieder geval niet naar de infrastruktuur.

 • Jos Van nuffelen

  Er nog meer van die autosluizen zetten om de chauffeurs nog meer te ontmoedigen. Mensen zijn te lui om hun fiets te gebruiken.

 • Betty Dams

  Krijgen we nu ook een deel van onze verkeers taks nu nu we op minder en minder plaatsen mogen rijden?

 • Jean De Grande

  Wat zou één enkele camera aan die boom veel kunnen oplossen.