Werkstraf van 90 uur na uit de hand gelopen joyride

justitiepaleis Brussel
Baert Marc justitiepaleis Brussel
Twee twintigers uit Halle zijn veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur voor een joyride richting Aalst.

Twee jongemannen uit Halle zullen een tijdje mogen werken om een avondje pret te compenseren.  Op 3 juli 2018 zagen de twee twintigers in Halle hoe een inwoner van een appartement de deur had laten openstaan. De twee konden zich niet bedwingen en gingen het gebouw binnen. Zo geraakten ze vlot in de garage, waar ze aan de deuren van de wagens gingen voelen. 

Uiteindelijk vonden ze een Volkswagen Golf die niet gesloten was. Bovendien troffen ze ook de sleutel van de wagen aan. Zo was het een koud kunstje om de wagen te stelen en een stevig ritje richting Aalst in te zetten. De dag erna kwamen ze twee vrienden tegen. Terwijl ze met hen een praatje maakten stopte er plots een patrouille bij hen. De Golf was al als gestolen opgegeven en de twee hingen. 

“Een stommiteit”, verdedigde een van de twee zichzelf. “Nu wil ik mijn leven op de rails. Ik ben druk op zoek naar een woonst ver van Halle om in een andere omgeving terecht te kunnen. Hopelijk krijg ik hier een zo licht mogelijke straf.” De rechter besloot hen een werkstraf te geven. Omdat die niet op hun strafregister vermeld wordt, is hun toekomst op de arbeidsmarkt niet bezwaard. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.