Wereldmaand start met trampolinespringers in basiliek

Ruimte zat in zo'n basiliek voor een potje trampolinespringen (boven). Nog in het kader van Wereldmaand werd het standbeeld van Servais op een 'oceaanbol' geplaatst (l.).
Mozkito Ruimte zat in zo'n basiliek voor een potje trampolinespringen (boven). Nog in het kader van Wereldmaand werd het standbeeld van Servais op een 'oceaanbol' geplaatst (l.).
De Sint-Martinusbasiliek was al voor veel activiteiten het decor, en sinds donderdagavond mogen we daar ook trampolinespringen bij rekenen.

Leden van de Koninklijke Turn- en Dansvereniging Populaire Halle stelden een trampoline op in de basiliek, in het kader van de opening van de Wereldmaand in Halle. Het thema is dit jaar 'In Balans', en daar passen de trampolinespringers perfect in. Er was ook livemuziek en aansluitend stelde de band Electric Art het Wereldmaandlied voor in de Oude Post, voor de gelegenheid opnieuw omgedoopt tot Wereldcafé.


Tijdens de Wereldmaand staan er meer dan veertig activiteiten op de planning. Net als andere jaren is het de bedoeling om iedereen een ruimere kijk op de wereld te geven. Het gaat onder meer om films, optredens en tentoonstellingen. In het centrum van de stad kan je er alvast niet om heen dat het Wereldmaand is. Het standbeeld van Servais staat daar op de bekende wereldbol, die deze keer door leerlingen van kunstacademie De Meiboom omgevormd werd tot een grote oceaan. Alle activiteiten vind je terug op www.novemberwereldmaand.be. (BKH)

Mozkito