Exclusief voor abonnees

Waarom werd winkeluitbater Verstappen (33) afgemaakt met een nekschot? De vreemde Bende van Nijvel-overval op de Colruyt van Halle

Deel II in onze reeks over de Bende van Nijvel in het Pajottenland

Mozkito
De waas van mysteries rond de Bende van Nijvel houdt speurders, families van de slachtoffers en de rest van Vlaanderen na 35 jaar nog steeds in de greep. Het Laatste Nieuws gaat deze zomer op pad door het Pajottenland in het spoor van de Bende. Vandaag trekken we naar Halle, waar in 1983 een overval op het Colruyt-filiaal plaatsvond. Pas maanden later zal dit feit toegeschreven worden aan de Bende van Nijvel. “Toen de gangsters binnenstormden riep gerant Verstappen onmiddellijk ‘Het is toch niet waar, hé?’ Herkende hij een van hen? Wist hij te veel? Moest hij daarom dood?”, zegt Bende-journalist Guy Bouten die de betreurde dag voor ons reconstrueert. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.