Vrouw reed fietser aan in ‘gekrioel’ op kruispunt

Het kruispunt van de Sint-Rochusstraat, Vandenpeereboomstraat en Vogelpers in Halle is er eentje waar je moet uitkijken. Dat heeft ook A.D. ondervonden.

De 68-jarige vrouw reed op 12 oktober vorig jaar het kruispunt op, en raakte een fietser. Het slachtoffer raakte gewond aan de pols. 

A.D. moest zich deze week voor het ongeval verantwoorden in de politierechtbank. "Ze rijdt al veertig jaar met de auto en heeft nooit iets meegemaakt", aldus haar advocaat. "Iedereen die wel eens langs dat kruispunt rijdt, weet dat het er tijdens de spits een gekrioel is. Dat was ook het geval op het ogenblik van de aanrijding. Mijn cliënte was in fout, maar ze kon er weinig aan doen."

Omdat A.D. een blanco strafblad had, besloot de rechter om mild te zijn. Het bleef bij een boete van 400 euro, waarvan 240 euro met uitstel.

Op dit kruispunt reed A.D. de fietster aan.
Mozkito Op dit kruispunt reed A.D. de fietster aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.