Volharding speelt 'De kerstman is een smeerlapke'

Met 'De kerstman is een smeerlapke' brengt Koninklijke Toneelgroep Volharding een eigenzinnige eindejaarsproductie op de planken.

Het toneelstuk is een bewerking van 'Le Pere Noël est une Ordure' van Groep Le Splendid uit Parijs. Het verhaal draait rond een duo dat eenzame mensen helpt met een hulplijn vanuit de kelder van hun sociaal woonblok. Tot ze op kerstavond in die kelder een eenzame travestiet, een nichtje en haar opvliegende vriend, en een Oost-Europeaan over de vloer krijgen. Alles loopt natuurlijk uit de hand, en zo beloven de acteurs en actrices opnieuw een verhaal af te leveren waar ze zich volledig in geven.


De rollen worden vertolkt door Valerie De Bel, Jobina Houthuys, Ward Ceyssens, Wim Verdeyen, Ewald Bundervoet, Jacky Maes, Andre Herremans en Astrid Houthuys. De regie is in handen van Joeri Zelck. Er zijn voorstellingen op vrijdagen 8 en 15 december, en zaterdagen 9 en 16 december, telkens om 20 uur in CC 't Vondel in Halle. Meer informatie op www.ktvolharding.org. (BKH)