Vierde keer vluchtmisdrijf: zes maanden cel

Een man uit Charleroi heeft in de Halse politierechtbank een celstraf van zes maanden gekregen omdat hij al voor de dertiende keer zonder rijbewijs achter het stuur betrapt werd. Ook pleegde hij al voor de vierde keer vluchtmisdrijf na een ongeval.

"Het waren jeugdzonden", zuchtte de veertiger in de rechtbank. En dan heeft hij het over de liefst 32 veroordelingen die intussen al op zijn strafblad prijken. Deze keer tekende hij vanuit de gevangenis verzet aan tegen een straf die hij eerder gekregen had, nadat hij in Halle een ongeval veroorzaakte en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Hij had op dat moment ook geen rijbewijs. Dat kwam hem bij verstek op een half jaar cel, een boete van 18.000 euro en een rijverbod van tien jaar te staan.


Politierechter Dina Van Laethem wilde deze keer vooral een uitleg krijgen. "Ik heb in 1999 echt een rijbewijs gehaald", klonk het. "Toen ik later uit de gevangenis vrijgelaten werd, ben ik mijn auto gaan ophalen bij de takeldienst. Zo hebben ze me opnieuw betrapt." De man had een tijdlang werk binnen een sociaal project in Charleroi, maar door het ongeval dat hij zelf veroorzaakte, heeft hij intussen rugproblemen. "Ik probeer mijn leven wel op te bouwen", gaf hij nog mee.


Van Laethem vond echter dat de man geen spijt toonde, en besloot de vorige straf te bevestigen. De veertiger werd dus opnieuw geboeid afgevoerd. (BKH)