Vier agenten nodig om onverzadigbare caféganger in toom te houden

Baert Marc
Een 31-jarige man uit Halle riskeert een werkstraf voor een confrontatie met de politie vorige maand. “Ik heb geen probleem met gezag, als het maar correct wordt uitgeoefend”, verdedigde hij zichzelf voor de rechter.

De man was op 2 mei de laatste klant in een café in Huizingen. De uitbaatster wilde sluiten maar dit was niet naar zijn zin. Hierop belde ze de politie. Agenten kwamen ter plaatse en trachten hem naar huis te krijgen. “Op een gegeven moment begon hij aan de armen van een agent te trekken en nam hij een agent in een armklem. Versterking kwam erbij maar dit werkte als een rode lap op een stier. Hij stampte in het rond en kwetste hierbij een agent. Aanvankelijk -toen het leek alsof de man verstek liet gaan- vorderde het parket een celstraf van 6 maanden maar toen hij alsnog zijn opwachting maakte werd dit veranderd naar een werkstraf. “Met een van die agenten heb ik een probleem, met het merendeel totaal niet. Ik ben militair geweest en heb geen enkel probleem met gezag. Maar het moet wel correct worden uitgeoefend. Bij die schermutseling ben ik trouwens zelf gekwetst geraakt en liep ik een arbeidsongschiktheid van 1 maand op”, verdedigde hij zichzelf. Uitspraak op 25 september. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.