VIDEO. Vechtersbazen aan station Halle hebben wel degelijk geschoten

Op Facebook is een filmpje opgedoken van de vechtpartij aan het station van Halle, vorige donderdag. De beelden tonen duidelijk dat er wel degelijk geschoten werd, al gaat het vermoedelijk om een alarm- of pepperspraypistool.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de vechtpartij waren zeven jongeren betrokken: zes van hen vielen één slachtoffer aan. Volgens politiecommissaris Christian Steens ging het om een "vervolg van een ruzie die op school begonnen was". Hij bevestigde ook dat de opgeroepen ploegen via de radio te horen kregen dat er geschoten was, maar of dat ook echt zo was, kon niet bevestigd worden.

Daags nadien liet politiewoordvoerster Anneleen Adang weten dat het slachtoffer lichtgewond raakte aan het hoofd, en na verzorging weer naar huis mocht. "Op basis van zijn verhoor en camerabeelden konden al enkele verdachten geïdentificeerd worden", klonk het toen. "Zij zullen eerstdaags uitgenodigd worden voor hun eigen verhoor." Maar of er wapens gebruikt werden tijdens de vechtpartij, kon ook zij niet bevestigen.

Mogelijk pepperspraypistool

In het filmpje dat zondagavond op sociale media verscheen, is evenwel duidelijk te zien dat er met een pistool geschoten werd. Een meisje verklaarde donderdagavond ook al dat ze na een knal last had gekregen van tranende ogen. Mogelijk gaat het dus om een pepperspraypistool.

Dirk Pieters (CD&V), burgemeester van Halle, heeft intussen op het filmpje gereageerd via een bericht op Facebook. "Het onderzoek naar de feiten is lopende, en de nieuwe beelden zullen samen met de camerabeelden aan het station gebruikt worden om het dossier verder aan te vullen", zegt hij. "Ik betreur ten zeerste dat er mensen zijn die ontzettend belangrijk bewijsmateriaal op Facebook posten, zonder dit over te maken aan de politiediensten."

Pieters en de politie benadrukken intussen dat het aantal criminele feiten aan het station gevoelig gedaald is na onder meer een reeks grote controleacties. "En de veiligheid aan het station blijft zowel voor mij als de politie een absolute topprioriteit", besluit de burgemeester.

In het filmpje is te zien hoe één van de jongens een schot lost
Screenshot In het filmpje is te zien hoe één van de jongens een schot lost3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Mulders

    Er loopt hier wat rond de laatste tijd, waar is het eigenlijk nog wel veilig. In een piepkleine gemeente ver van een stad en zonder station ?

  • piet uytebroek

    wat een helden...

  • Els Vervoort

    Kunnen de ouders van die "jonge verwarden" 's morgens eens wat kamfer in de koffie van hun lievelingen doen? Of iets anders zodat hun testosteron wat binnen de perken blijft. Of wacht, geef ze een andere drank want van koffie worden we sowieso nerveus.