Vandalen vernielen tractorsluis nadat bestuurders eerder al ommetje door het veld maakten

Vandalen trokken de stenen tractorsluis al uit het wegdek op de Kiethomstraat, op de grens van Beert en Halle.
Mozkito Vandalen trokken de stenen tractorsluis al uit het wegdek op de Kiethomstraat, op de grens van Beert en Halle.
Het gaat van kwaad naar erger met de eerste tractorsluizen ooit die in Halle geplaatst werden. Eerder deze week bleek al dat de sluis in de Kiethomstraat door bestuurders omzeild werd via een ommetje in het veld maar vandalen zijn er intussen in geslaagd om de stenen blok uit het asfalt te rukken.

Hoe de vandalen daar in geslaagd zijn is onduidelijk maar wellicht gebeurde het vandalisme al in de nacht van woensdag op donderdag. In de loop van de dag werd het blok opnieuw scheef in het gat geplaatst. 

Donderdagochtend lag de stenen tractorsluis al aan de kant van de weg op de Kiethomstraat tussen Beert en Halle.
Mozkito Donderdagochtend lag de stenen tractorsluis al aan de kant van de weg op de Kiethomstraat tussen Beert en Halle.

De tractorsluizen die tussen de Pepingse deelgemeente Beert en Halle geplaatst werden veroorzaakten sinds de plaatsing al heel wat discussies onder voor- en tegenstanders. De Kiethomstraat en de Pachtersweg zijn twee straten die geteisterd worden door sluipverkeer en om het probleem in het landelijke gehucht Elbeek op te lossen besloot de stad Halle om er tractorsluizen te plaatsen zodat personenwagens niet meer door konden rijden. Of die sluizen nu extra beveiligd worden is nog onduidelijk.

De tractorsluis op de Kiethomstraat tussen Beert en Halle werd vernield door vandalen.
Mozkito De tractorsluis op de Kiethomstraat tussen Beert en Halle werd vernield door vandalen.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Lauwers

  In plaats van het gevolg aan te pakken wat enkel tot meer frustratie leidt bij de bevolking zou men beter de oorzaak aanpakken. Dichtgeslibde hoofdwegen en een ondermaats openbaar vervoer dat parasiteert op de verkeerstaksen en er zo alle baat bij heeft om zo inefficiënt mogelijk te blijven.

 • Joris Janssens

  Koop nen jeep.Daar rijd je zo over

 • Francinne Declerque

  Mooi zo, de overheid moet de problemen oplossen, niet overal sluisjes gaan plaatsen. Meer beton, meer rijbanen meer in functie van de auto denken er is immers geen alternatief. Dat ze er een duur cameratoezicht zetten.

 • Toon Louckx

  Als er zo op gereageerd wordt, lijkt dat eerder te wijzen op een gebrek aan een degelijk alternatief. Misschien daar eens of focussen in plaats van blokkages op de openbare weg te gooien.

 • Steven van Sas

  Zprg dat de gewone weg door kan rijden ipv dat je sluiproutes moet zoeken. Of koop en motor