Van oudste serviceflats tot hipste assistentiewoningen

Bewoonster Anne-Marie leidde met plezier OCMW-voorzitter Christophe Merckx (rechts) en de medewerkers van het OCMW rond in haar nieuwe assistentiewoning.
Mozkito Bewoonster Anne-Marie leidde met plezier OCMW-voorzitter Christophe Merckx (rechts) en de medewerkers van het OCMW rond in haar nieuwe assistentiewoning.
De oudste serviceflats van de provincie zijn na een jarenlange renovatie omgetoverd tot de hipste assistentiewoningen.

De assistentiewoningen Ten Hove in de wijk Windmoleken werden grondig opgeknapt. De 25 appartementen, die dateerden uit de jaren tachtig, werden gestript, er werd nieuwe elektriciteit en verwarming aangelegd maar ook de cafetaria en de keuken werden vernieuwd. "In totaal werd er bijna 1,2 miljoen euro geïnvesteerd", zegt OCMW-voorzitter Christophe Merckx (CD&V). "Dit gebouw werd ooit door de toenmalige huisvestingsmaatschappij opgetrokken maar al sinds de jaren tachtig was er een samenwerkingsovereenkomst. Toen het gebouw dan door het OCMW in 2006 werd overgekocht was het al duidelijk dat er snel een grote renovatie moest gebeuren."


Sinds begin 2015 werd er binnen gewerkt. Een van de bewoonsters toonde gisteren vol trots haar appartement.


"Ik ben ook naar de assistentiewoningen van Van Koekenbeek gaan kijken maar deze appartementen zijn veel groter", vertelt Anne-Marie. "Daarom woon ik hier graag. Ik heb vijf jaar gewacht op een plaats maar het geduld was zeker de moeite waard."