Exclusief voor abonnees

Van een oorwurm gesproken: Internationale hit ‘Clap Clap Sound’ na veertig jaar opnieuw populair, Lembeekse bedenker brengt het opnieuw uit

Jan Neef bracht de Clap Clap Sound in de jaren tachtig uit en het deuntje is opnieuw populair.
Mozkito Jan Neef bracht de Clap Clap Sound in de jaren tachtig uit en het deuntje is opnieuw populair.
Muziekproducer Jan Neef (72) uit Lembeek ziet zijn bescheiden wereldhit ‘Clap Clap Sound’ uit de jaren tachtig plots weer pieken op Youtube. Filmpjes met het aanstekelijke deuntje van The Klaxons zijn intussen al meer dan zeven miljoen keer bekeken. Jan brengt het liedje daarom opnieuw uit. “In Zuid-Afrika waren ze gek van ons”, herinnert Jan zich. “We lieten zelfs Bruce Springsteen en Michael Jackson weken aan een stuk achter ons in de hitparade.”

We waarschuwen alvast: het deuntje van ‘Clap Clap Sound’ beluisteren, doe je op eigen risico. De kans is groot dat het melodietje voor de rest van de dag in je hoofd zit. “Dat is nu eens een oorwurm”, zegt Jan Neef. “Het muziekje is ‘stoemelings’ ontstaan. Ik zat in een Brusselse studio voor opnames met Burt Blanca ergens begin jaren tachtig. Daar hadden ze net zo’n ritmebox geleverd. Toen was dat de nieuwe mode. Alleen slaagde de technicus er niet in om dat ding goed te programmeren. Het ritme sloeg aan het einde altijd over. Terwijl die man de fout probeerden recht te zetten, vroeg ik Burt om op die maat een deuntje met zijn accordeon te spelen. Op twee uur tijd is het nummer opgenomen.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.