Exclusief voor abonnees

Van een oorwurm gesproken: Internationale hit ‘Clap Clap Sound’ na veertig jaar opnieuw populair, Lembeekse bedenker brengt het opnieuw uit

Jan Neef bracht de Clap Clap Sound in de jaren tachtig uit en het deuntje is opnieuw populair.
Mozkito Jan Neef bracht de Clap Clap Sound in de jaren tachtig uit en het deuntje is opnieuw populair.
Muziekproducer Jan Neef (72) uit Lembeek ziet zijn bescheiden wereldhit ‘Clap Clap Sound’ uit de jaren tachtig plots weer pieken op Youtube. Filmpjes met het aanstekelijke deuntje van The Klaxons zijn intussen al meer dan zeven miljoen keer bekeken. Jan brengt het liedje daarom opnieuw uit. “In Zuid-Afrika waren ze gek van ons”, herinnert Jan zich. “We lieten zelfs Bruce Springsteen en Michael Jackson weken aan een stuk achter ons in de hitparade.”

We waarschuwen alvast: het deuntje van ‘Clap Clap Sound’ beluisteren, doe je op eigen risico. De kans is groot dat het melodietje voor de rest van de dag in je hoofd zit. “Dat is nu eens een oorwurm”, zegt Jan Neef. “Het muziekje is ‘stoemelings’ ontstaan. Ik zat in een Brusselse studio voor opnames met Burt Blanca ergens begin jaren tachtig. Daar hadden ze net zo’n ritmebox geleverd. Toen was dat de nieuwe mode. Alleen slaagde de technicus er niet in om dat ding goed te programmeren. Het ritme sloeg aan het einde altijd over. Terwijl die man de fout probeerden recht te zetten, vroeg ik Burt om op die maat een deuntje met zijn accordeon te spelen. Op twee uur tijd is het nummer opgenomen.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.