Vader riskeert 10 maanden cel voor ‘verwerpelijke’ diefstal uit containerpark

Illustratiebeeld.
Mozkito Illustratiebeeld.
Een man die in april vorig jaar een diefstal pleegde in het containerpark van Halle riskeert 10 maanden cel. De beklaagde had zijn twee dochters meegenomen om de feiten te plegen. 

In de lente van 2019 kreeg het containerpark in Halle meermaals dieven over de vloer. De politie patrouilleerde daarom regelmatiger in de buurt. Met succes, want op 24 april betrapten ze een man en twee vrouwen die goederen aan het stelen waren. Het trio ging ervandoor, maar kon even verderop in de struiken worden opgepakt. “Het bleek te gaan om een man en zijn twee dochters, die geen papieren op zak hadden en beweerden minderjarig te zijn”, aldus de openbaar aanklager. “Een botscan wees uit dat een van hen meerderjarig is.” Tegen die vrouw werd 5 maanden cel met uitstel gevorderd. 

Het parket was strenger voor de vader, die er blijkbaar een gewoonte van had gemaakt om zijn buit uit het containerpark te verkopen bij schroothandelaars. “Het gebruik van minderjarigen om feiten te plegen is een apart misdrijf. Daarom vorder ik een effectieve gevangenisstraf van 5 maanden voor de diefstal en nog eens 5 maanden voor het gebruik van zijn eigen dochters. Dat is gewoon verwerpelijk.” 

Uitspraak op 27 april.