Twintiger pleegde minstens negen fietsdiefstallen

Photonews
De politie heeft een man kunnen arresteren die gelinkt wordt aan minstens negen fietsdiefstallen. Hij werd in juni al gearresteerd, maar opnieuw vrijgelaten nadat hij op heterdaad betrapt werd. Omdat hij geen vaste verblijfplaats heeft, kon hij nu pas worden opgepakt.

Een alerte burger alarmeerde de politie in de nacht van 20 op 21 juni toen een 25-jarige man een fiets aan het station van Halle probeerde te stelen. Het parket Halle-Vilvoorde gaf hem toen een onmiddellijke dagvaarding en hij zou zich nog moeten verantwoorden voor de rechtbank in Brussel.

De kous leek af, maar de politie besloot om verder onderzoek te voeren naar de man. Uit het speurwerk bleek dat de man eerder al aan het station was opgemerkt met een gestolen fiets. Verder speurwerk leidde naar negen andere diefstallen in ondergrondse garages van appartementsgebouwen in het centrum van Halle. De feiten vonden plaats tussen mei en juni van dit jaar. De diefstallen werden aangegeven, maar de politie kon tot dan geen verdachte aan de zaak koppelen.

De recherche ging op zoek naar de verdachte, wat niet evident was omdat hij geen vaste verblijfplaats heeft. Dat is onlangs wel gelukt en hij bekende bij het verhoor de negen diefstallen. Een fiets kon teruggegeven worden aan de eigenaar. De andere rijwielen werden volgens de verdachte doorverkocht.

De politie roept alle inwoners op om alert te zijn en verdachte zaken onmiddellijk te melden. Zij blijven intussen verder werken aan verschillende dossiers. Zo zijn de speurders op dit moment nog een andere dader op het spoor. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.