Tiener die inbreekt op recyclagepark meteen doorgestuurd naar jeugdrechter: “Krachtig signaal dat elke diefstal er één te veel is”

Het recyclagepark van Halle aan de Robert Lariellestraat was de voorbije weken het doelwit van inbrekers.
Mozkito Het recyclagepark van Halle aan de Robert Lariellestraat was de voorbije weken het doelwit van inbrekers.

Drie personen zijn opgepakt nadat ze inbraken op het recyclagepark in Halle. De voorbije weken was er een echte inbrakenplaag op het park en daarom verscherpte de politie het toezicht. Met resultaat. De tiener werd doorgestuurd naar de jeugdrechter, zijn kompanen moeten verschijnen voor de Correctionele Rechtbank in Brussel.

Omdat er duidelijk een inbrakenplaag aan de gang was werden de voorbije weken in overleg met stadsbestuur en politie extra maatregelen genomen op het recyclagepark op de Robert Lariellestraat in Halle maar vorige week vrijdag en zaterdag werden nog twee nieuwe diefstallen werden vastgesteld door de politie.

De politie patrouilleerde vaker in de buurt van het recyclagepark en dat leverde resultaat op. Afgelopen dinsdag werden opnieuw drie daders op heterdaad betrapt. Dit keer bleek het te gaan om twee meerderjarigen die zich ook meteen moeten verantwoorden voor de Correctionele Rechtbank in Brussel. De minderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van de Jeugdrechter.

De politie is tevreden over de aanpak van het fenomeen door het parket. “Er wordt een krachtig signaal gegeven dat elke diefstal er één te veel is en niet getolereerd wordt. Want ook al gaat het hier om afval, een uitbater van een containerpark is niet gebaat met schade op of aan het domein”, aldus de politie. “Ook voor buurtbewoners is dit alles behalve een prettig gegeven en wakkert dit alleen maar het onveiligheidsgevoel aan.”

“Een tweetal weken geleden werden we al een eerste keer opgeroepen voor verdachte handelingen in de omgeving van het containerpark in Halle”, luidt het nog bij de politie. “Drie verdachten namen toen de vlucht, maar konden snel gevat worden. De drie personen van vreemde origine met verblijfplaats in het Brusselse, verklaarden toen op zoek te zijn naar textiel. Het parket Halle-Vilvoorde besloot toen ook om de drie verdachten onmiddellijk te dagvaarden om te verschijnen voor de Correctionele Rechtbank in Brussel.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.