Stuur van bestelwagen stelen loopt fout: drie voertuigen in brand en schade aan schoolgebouw in Lembeek

Bij aankomst van de hulpdiensten stond de bestelwagen dwars over de rijbaan in lichterlaaie.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West Bij aankomst van de hulpdiensten stond de bestelwagen dwars over de rijbaan in lichterlaaie.
Twee voertuigen en de trailer van een vrachtwagen zijn donderdagochtend uitgebrand in de Heerweg in Lembeek. Ook de school Sancta Maria liep schade op. Mogelijk ontstond de brand door een kortsluiting nadat dieven het stuur van een van de wagens hadden gedemonteerd.

De brand werd om 3.30 uur opgemerkt door de bewoners van de straat die gewekt werden door ontploffingen, vermoedelijk afkomstig van de airbags of banden. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond een bestelwagen dwars over de rijbaan in lichterlaaie. “Uit die wagen bleek het stuur te zijn gestolen”, weet Anneleen Adang, woordvoerster van de politiezone Zennevallei. “Vermoedelijk veroorzaakte dit een kortsluiting met een brand tot gevolg.” De wagen bolde als gevolg van de kortsluiting of de brand naar voor en stond bij aankomst van de hulpdiensten volledig in brand.

Uit deze wagen liep vervolgens brandstof of een andere vloeistof die vuur vatte. “Hierdoor vatte een trailer om auto’s te transporteren vuur”, weet brandweerofficier Lieven Neukermans. “De vlammen sloegen over naar een personenwagen die op de trailer geparkeerd stond. De vrachtwagen stond net naast het schoolgebouw, maar een overslag konden we gelukkig vermijden. Een ruit van het gebouw barstte wel door de hitte. De vrachtwagencabine bleef ook gespaard van brand.” De lokale politie is een onderzoek gestart naar onopzettelijke brandstichting ten gevolge van diefstal. De getroffen voertuigen konden pas rond 5 uur getakeld worden. 

Door de brandende vloeistoffen vloog ook de vrachtwagen naast het schoolgebouw in brand.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West Door de brandende vloeistoffen vloog ook de vrachtwagen naast het schoolgebouw in brand.
Door de brandende vloeistoffen vloog ook de vrachtwagen naast het schoolgebouw in brand.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West Door de brandende vloeistoffen vloog ook de vrachtwagen naast het schoolgebouw in brand.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.