Sporthal Technisch Atheneum ter beschikking van sportclubs

Halse sportverenigingen kunnen vanaf september ook terecht in de sporthal van het GO Technisch Atheneum aan de Broekborre.

In 2013 sloot het stadsbestuur al een overeenkomst met de school om de gloednieuwe sporthal buiten de schooluren ter beschikking te stellen van sportverenigingen. Op weekdagen is dat vanaf 17 uur, in het weekend acht uur per dag. Ook de parking is dan toegankelijk. Het stadsbestuur stelt een zaalwachter aan en zal de helft van de onderhoudskosten op zich nemen. Ook zal tussen de twee schoolgebouwen een plein aangelegd worden, goed voor een investering van 60.000 euro.


Clubs kunnen de sporthal huren via de stad. Tussen 1 augustus en 30 april betalen ze 18,50 euro per uur, tussen 1 mei en 30 juni is dat 12,34 euro per uur. Voor een halve zaal betalen de clubs 9,25 euro per uur in het hoogseizoen en 6,17 euro per uur in het laagseizoen.


Intussen kan er in sportcomplex De Bres ook een nieuwe zaal gehuurd worden. De oude ruimte van de Halse archiefdienst kan gebruikt worden voor yoga- en pilateslessen. Die zaal kost 9,25 euro per uur in het hoogseizoen en 6,17 euro per uur in het laagseizoen. (BKH)