Speelpleinzomer in Halle halverwege: Joepie lokt dagelijks gemiddeld 180 kinderen

De monitoren van speelplein Joepie amuseren zich elke dag gemiddeld met 180 kinderen op het speelplein.
rv De monitoren van speelplein Joepie amuseren zich elke dag gemiddeld met 180 kinderen op het speelplein.
De speelpleinzomer is in Halle halverwege en het speelplein Joepie is de voorbije weken enorm populair geweest. “We hebben de eerste weken gemiddeld 180 kinderen per dag mogen ontvangen”, zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V). 

“We hebben onze maximale capaciteit van 185 kinderen ook verschillende keren bereikt.” Ook de inclusieve speelpleinwerking, waarbij kinderen met een beperking kunnen ravotten op Joepie, raakt stilaan ingeburgerd. “Dit jaar hebben we tien kindjes die zich hiervoor ingeschreven hebben”, zegt Poté. “Voor een aantal van hen voorzien we een aparte animator als extra begeleider. Het inclusieve verhaal is intussen echt een onderdeel geworden van ons speelplein. We gaan de inclusieve werking in de toekomst verder uitbreiden en ook meer inzetten op kans- en taalarmoede. Het taalbad (H)Alle talen strijkt midden augustus bijvoorbeeld neer op het speelplein.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.