Speelpleinen rouwen om Corwin

MONITOR (18) STERFT AAN VERWONDINGEN NA ZWAAR VERKEERSONGEVAL

Kos
De vakantiespeelpleinen in Halle en Sint-Pieters-Leeuw rouwen om de dood van hun animator Corwin Van Volxem (18). De tiener uit Lembeek overleed aan zijn verwondingen na een zwaar verkeersongeluk, dat dit weekend gebeurde in Halle. Gisteren werd een bezinningsmoment georganiseerd voor familie en vrienden en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) staat de jongeren op de pleinen bij.

Corwin was zaterdagnacht op stap met vrienden. Hij en drie andere jongeren reden zondagochtend omstreeks 5 uur richting Breedhout op de Lenniksesteenweg toen de bestuurder de controle over het stuur verloor. De wagen reed tegen een muurtje en belandde aan de overkant van de steenweg in de berm. De klap was zo hevig dat het motorblok uit de auto geslingerd werd. Een meisje kon op eigen kracht uit de wagen geraken, de andere drie inzittenden moesten door de brandweer bevrijd worden. Al snel was duidelijk dat Corwin, die achteraan zat, er slecht aan toe was. Hij werd ter plaatse gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.

Speelpleinwerking Don Bosco plaatste een bericht op de Facebookpagina om iedereen in te lichten over het plotse overlijden van hun monitor Corwin Van Volxem.
Kos Speelpleinwerking Don Bosco plaatste een bericht op de Facebookpagina om iedereen in te lichten over het plotse overlijden van hun monitor Corwin Van Volxem.

Bezinning

De plotse dood van de tiener is een harde klap voor de familie van de jongen en ook zijn vrienden zijn onder de indruk. Corwin was een graag geziene figuur op de speelpleinen Joepie en Don Bosco in Halle en speelplein De Leeuwtjes in Sint-Pieters-Leeuw. Zo stond hij dit jaar voor het eerst op het speelplein Joepie in Halle, nadat hij eerder al zomervakanties spendeerde op de andere pleinen. "Op speelpleinen mee helpen, was zijn leven in de vakantie. Hij deed niets liever", klinkt het daar. Het speelplein van Don Bosco wenste via de Facebookpagina van de organisatie de ouders, de familie en de vrienden veel sterkte toe. Later op de dag kon iedereen terecht in de Emmaüskerk. Daar werd 's avonds nog een bezinning georganiseerd.

De auto, waar Corwin en drie andere jongeren inzaten, belandde zondagochtend in de berm op de Lenniksesteenweg.
Mozkito De auto, waar Corwin en drie andere jongeren inzaten, belandde zondagochtend in de berm op de Lenniksesteenweg.

Extra maatregelen

Ook op speelplein De Leeuwtjes in Sint-Pieters-Leeuw was de verslagenheid ook groot. Daar werden meteen extra maatregelen getroffen. "Hij was geliefd op het speelplein", zegt schepen van Jeugd- en Speelpleinwerking Bart Keymolen (CD&V), die in het buitenland verblijft. "Ik heb van de jongeren op ons speelplein gehoord dat hij iemand was waar iedereen altijd op kon rekenen. Hij nam eerder ook al deel aan het monitorenweekend en hij was echt gepassioneerd met zijn werk op het speelplein bezig. Maandagochtend zijn we op de hoogte gebracht. We hebben onderhoudspersoneel mee ingeschakeld om de monitoren op het speelplein te helpen. Alle kinderen zijn ook van op de beide locaties samengebracht op een plaats en de dienst Slachtofferhulp van de politie bood bijstand. Het is een drama als iemand zo jong sterft, en de komende dagen zullen zijn vrienden alle hulp krijgen die ze nodig hebben."

Rouwband

Ook de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk trok naar de speelpleinen. Wie nood had aan een babbel kon bij hen terecht. Als teken van rouw kreeg de Facebookpagina van die organisatie een zwarte rouwband.


Intussen liet het parket weten dat het rijbewijs van de 21-jarige chauffeur uit Halle ingetrokken werd. De jonge bestuurder reed te snel en dat zou ook de oorzaak van het ongeval zijn.