Spannendste gezinsuitstap van 't jaar

De jongsten nemen ruim op tijd hun plaats voor het groot scherm in.
Mozkito De jongsten nemen ruim op tijd hun plaats voor het groot scherm in.
De grote schermen in het centrum van Halle lokten opnieuw duizenden mensen naar de binnenstad. Ook nu weer werd het voetbalfeest er eentje voor jong en oud, met bakken spanning.

Een voetbalwedstrijd van de Belgen op een groot tornooi staat stilaan gelijk aan een gezinsuitstap. Papa's nemen hun zonen mee, mama's supporteren mee met de dochter en al even voor de wedstrijd nemen de allerjongsten een plekje voor de schermen in. Ook Danny Heymans (43) zakte af naar Halle om er met zijn zonen Remco (14) en Yarco (11) de Rode Duivels aan het werk te zien. "Tot nu toe hebben we alle wedstrijden samen op het groot scherm bekeken", vertelt Danny. "Er is toch altijd nog wat meer sfeer dan thuis. Mijn vrouw werkt hier ook vlakbij, in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus en werkt tot 20 uur. Zo kan ze meteen samen met ons mee supporteren."


Remco en Yarco verschillen met hun vader wel van mening als ze de beste wedstrijd van de Belgen moeten kiezen. "Tegen Panama vonden wij ze het beste", zeggen de tieners. "Maar ik vond de match tegen Tunesië het mooiste omdat er zoveel goals vielen", lacht vader Danny. (BKH)

Danny Heymans (43) met zijn zonen Remco (14) en Yarco (11) op het Possozplein.
Mozkito Danny Heymans (43) met zijn zonen Remco (14) en Yarco (11) op het Possozplein.
Jong en oud juicht voor de Rode Duivels.
Mozkito Jong en oud juicht voor de Rode Duivels.