Sint-Rochus krijgt eerste assistentieflats

Projectontwikkelaar legt ook park en openbare parking aan

Schepen Johan Servé (Sp.a), zaakvoerder William Lerinckx van Elisa-Park en burgemeester Dirk Pieters (CD&V) planten symbolisch de eerste boom in het nieuwe park in de Sint-Rochuswijk.
Mozkito Schepen Johan Servé (Sp.a), zaakvoerder William Lerinckx van Elisa-Park en burgemeester Dirk Pieters (CD&V) planten symbolisch de eerste boom in het nieuwe park in de Sint-Rochuswijk.
In de Sint-Rochuswijk zullen volgend jaar de eerste assistentiewoningen van het project Elisa-Park betrokken worden. Intussen is de ontwikkelaar ook begonnen met de aanleg van een groot park, en is er nog ruimte voor een parking en fietsenstalling.

Afgelopen vrijdagnamiddag plantte ontwikkelaar William Lerinckx samen met het stadsbestuur de eerste boom in het nieuwe park, dat ingericht wordt op de site van Elisa-Park. Dat project strekt zich uit over een ruime hoek van de Biezeweide en de Sint-Rochusstraat. 

Het is meteen ook één van de grootste woonprojecten in Halle. "Toen we destijds in een bijzonder plan van aanleg bepaalden wat hier mogelijk was, hielden we al rekening met wat de Vlaamse Bouwmeester vandaag als norm oplegt", zegt burgemeester Dirk Pieters (CD&V). "We bewaren de open ruimte in de mate van het mogelijke, en als het kan laten we ook woonuitbreidingsgebied onaangeroerd. De ontwikkelaar koos er hier ook voor om aandacht te hebben voor extra groen, en voorziet zelfs de aanleg van een parking met plaats voor 32 wagens. Voor ons is dit een geslaagd project."

William Lerinckx nam de complimenten graag in ontvangst. "We proberen een kwalitatief project uit te bouwen", zegt hij. "Tien jaar geleden bouwden we de eerste residentie en tien jaar later blijken slechts zo'n drie appartementen doorverkocht te zijn. Dan weet je wel dat de mensen hier graag wonen."

Elisa-Park laat een nieuw park aanleggen, alsook een parking voor 32 wagens.
Mozkito Elisa-Park laat een nieuw park aanleggen, alsook een parking voor 32 wagens.

Vandaag zijn er al 135 appartementen gebouwd, terwijl aan het Dynastieplein een Carrefour-supermarkt de deuren opende in één van de blokken van Elisa-Park. Vandaag zijn nog eens 65 appartementen vergund en kunnen veertig assistentiewoningen gebouwd worden in Residentie Asteria — meteen de eerste in de Sint-Rochuswijk. "We kozen er wel voor om die assistentiewoningen helemaal op te laten gaan in het geheel", zegt Lerinckx. "Aan de buitenkant zie je zelfs niet eens dat het assistentiewoningen zijn. Maar binnen is wel alles voorhanden om bewoners de nodige zorgen te bieden."

Een beeld van het interieur van de modelassistentiewoning die in Elisa-Park alvast ingericht werd.
Mozkito Een beeld van het interieur van de modelassistentiewoning die in Elisa-Park alvast ingericht werd.

De assistentiewoningen moeten volgend jaar klaar zijn. Ook het park, dat toegankelijk zal zijn via de Sint-Rochusstraat, wordt in de komende maanden verder aangelegd. In totaal zal Elisa-Park tweehonderd appartementen tellen, en dus ook veertig assistentiewoningen. Daarvan zijn er nog maar vijf te koop.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wouters Lena

    Halle wordt een betonstad waar de mensen die rond de appartementen wonen geen zonlicht meer zullen hebben.

  • Carine Stam

    Voor wie is dat weer goed ??