Servais met voeten in paarse boshyacinten

November Wereldmaand in Halle begonnen

Servais staat dit keer op een bos op de Grote Markt. Het is opnieuw November Wereldmaand in Halle.
Mozkito Servais staat dit keer op een bos op de Grote Markt. Het is opnieuw November Wereldmaand in Halle.
Servais staat op een grote bol op de Grote Markt en dat kan maar een ding betekenen: het is opnieuw Wereldmaand in Halle. Meer dan veertig activiteiten worden er in november georganiseerd om thema’s als duurzaamheid en diversiteit in de kijker te zetten. 

Leerlingen van de kunstacademie De Meiboom brachten het Hallerbos naar het centrum van de stad, want onder Servais bloeien paars boshyacinten en wie goed kijkt ziet zelfs kabouters rondlopen in het woud. De Wereldmaand start vanavond met : ‘A journey along former silk road’ van Refugees for Refugees. De groep bestaat uit muzikanten die allen in een vorig leven ooit ‘vluchteling’ waren. Nagenieten kan tijdens een receptie in het Wereldcafé in de Oude Post. Dat is opnieuw het centrale trefpunt van November Wereldmaand De vzw Spectakulo kleedde dit keer het gebouw aan. 

Hoogtepunt

Op www.novemberwereldmaand.be is de volledige agenda te vinden van Wereldmaand. Een van de hoogtepunten vindt op 17 november plaats. Dan is er opnieuw Toernee Mondi’alle. De organisatoren herhalen de succesformule van vorig jaar met de familienamiddag Toernee Kadee, live muziek in de Halse kroegen, straatacts en een fuif in cultureel centrum ’t Vondel. De bol onder Servais is trouwens een idee van de organisatoren van Toernee Mondi’alle maar groeide door de jaren heen uit tot het symbool van de Wereldmaand.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.